perryendype.reismee.nl

Ozzie here we come!!! first stop Melbourne

12 januari 2010

We gaan met enige reserves op weg naar Melbourne. De afgelopen twee weken zijn er namelijk twee indiers vermoord. India beweerd dat het hier om hate crimes gaat, terwijl Australie beweerd dat ze gewoon op de verkeerde plek waren op de verkeerde tijd. Wij zijn met onze indiase smoeltjes en dito namen op ons hoede.

De vlucht naar Melbourne is iets langer dan 9 uur. Bij de gate in Hong Kong vraagt een Australische beambte wat we precies in Australie gaan doen. We vertellen dat we rond gaan reizen van Melbourne naar ‘Curns'. ‘Oh, Cerns' zegt ie ‘Ja moet het heel plat uitspreken'. Hij is daar zelf zelfs nooit geweest en hij wenst ons een fijne vakantie. Heel aardig, maar de echte versie van de praktijken die we bij ‘Border Security' zien, zijn begonnen.

In Melbourne zelf valt de border security erg mee. Er wordt aan ons gevraagd of we echt geen spices bij ons hebben, of cheese (cause you came from the Netherlands) een lief hondje ruikt aan onze bagage en we mogen doorlopen. We pakken de bus naar het hotel. Om ongeveer 02.00 liggen we te slapen. De medewerker waarschuwt nog wel even, dichtbij het hotel is een ‘red light district' (in Nederland zouden we het een tippelzone noemen ;-). We zeggen dat we uit Amsterdam komen en dat het allemaal wel goed zal komen. No worries, zoals ze hier zeggen.

13 januari 2010

De volgende ochtend trekken we Melbourne in. Het is vreemd, we zijn letterlijk, aan de andere kant van de wereld, maar het ziet er hier meer westers uit dan bijvoorbeeld Hong Kong. Ook is Melbourne cultureel veel diverser. Er loopt van alles wat, ook veel indiërs. Ons appartement ligt in St. Kilda (zeg maar het Scheveningen van Melbourne: op 10 minuten afstand) we pakken de tram naar Melbourne en lopen langs de Yarra. Tijdens de lunch eten we onder andere Kangeroo fillet. Het wordt koud geserveerd en heeft volgens ons veel weg van biefstuk, maar dan medium ;-).

We hebben zelf de indruk dat je in Melbourne vooral moet genieten van de sfeer. Het is in onze beleving niet zo groot en qua bezienswaardigheden ben je snel klaar. Iedereen is wel heel vriendelijk en relaxed. Mensen roepen continu ‘no worries', ‘ awesome', ‘cheers'.... Melbourne lijkt op een middelgrote Amerikaanse stad, maar vrij rustig qua aantal bewoners. Je kunt als toerist (maar volgens mij maken de Melburians er ook gebruik van) gebruik maken van een gratis circle bus en shuttle tram die langs alle bezienswaardigheden rijden.

We belanden bij de Victoria market. Vandaag wordt er een avondmarkt georganiseerd. Net Kwakoe, lekkere muziek en verschillende eettentjes. Er is van alles te eten, onder andere libanees, spaans, trinidadiaans, dutch pancakes (poffertjes) en een wild life burgerstand. Ik neem gewoon een aardappel tortilla schotel, terwijl Dype zich aan de croc(idile) burger waagt. Ik neem een hapje en precies zoals ze zeggen.....net kip.....

14 januari 2010

We doen het vandaag rustiger aan en genieten van St. Kilda, we lopen naar de jachthaven, hangen wat aan de promenade en genieten van het zonnetje aan het strand (ongeveer 26 graden). 'S Avonds gaan we naar de avondmarkt. St Kilda is het feestoord voor backpackers. Het draait veel om feesten, drinken en ongedouched rondhangen. Heel gezellig allemaal, maar wij hebben die tijd wel gehad.

15 januari 2010

Ons laatste dagje Melbourne, we gaan naar de Botanical garden, deze ziet er even verdord uit als wij ons voelen (inmiddels is het een graad of dertig en zijn we flesjes water vergeten mee te nemen). Een beetje een tegenvaller, we vergeten zelfs foto's te nemen ;-). We rijden nog een beetje met de circle tram door Melbourne en gaan daarna terug naar St Kilda. We halen de laatste boodschappen. In Australie moeten we wat meer met een budget leven, dus we halen wat boodschapjes bij de supermarkt voor het ontbijt en de lunch.

Morgen gaan we met een binnenlandse vlucht naar Alice Springs. De volgende dag gaan we dan met een tour op weg naar Ayer's Rock. Dat wil zeggen slapen in de buitenlucht, niet douchen etc etc....dat heb ik nog nooit gedaan, dus ik ben heel benieuwd...

arch

wauw wist niet dat je ook naar alice bent geweest!!! top, ga de pagina nu omslaan, ben even een inhaalslag aan het doen hahah