perryendype.reismee.nl

Brisbane en Moreton Island

25 januari

Vandaag gaan we Sydney verlaten, op naar de Sunshine coast. We vliegen eerst naar Byron Bay en vandaar pakken we de Greyhound bus naar Brisbane. Dit is onze laatste binnenlandse vlucht met Tiger Airways, vanaf nu gaan we met de Greyhound-bus verder richting Cairns. First stop Brisbane.

Brisbane is sooooo laid back, het doet me aan San Diego denken. Een grote stad, maar toch een relaxte sfeer. In Brisbane begint ook het wat luxere gedeelte van onze reis (mede mogelijk gemaakt door een aantal sponsors ;-) . Heerlijk een lekker grote hotelkamer met dito badkamer.

We lopen langs de rivier, richting stad ( ik denk twee kilometer) en nemen ons voor ergens lekker te gaan eten....eerst willen we nog een petje kopen voor Australia day (26 januari)....we hebben allebei wat gevonden, maar als ik wil afrekenen, blijkt dus dat we de portemonee vegeten zijn....(ja ja ja ja, ik hoor jullie thuis al lachen) op dat moment was het echter niet zo lachen. Met onze hongerige maagjes lopen we weer terug (diezelfde twee kilometer). We kunnen zelfs niet genieten van de Parklands, langs de rivier is een strand gecrëeerd waarin je gratis kunt zwemmen (echt heel mooi). Eenmaal op de hotelkamer bestellen we een pizza (ook lekker!).

26 januari

Vandaag is het Australia day....zeg maar koninginnedag down under. Omdat ik tijdens het plannen van deze reis nog nooit van deze dag gehoord had, gaat dit festijn een beetje aan ons voorbij....wij gaan namelijk naar Moreton Island. Het tweede grootste zand eiland ter wereld. Het is een plaatje om te zien. Hier is een groot resort, waar we een desert safari (met 4WD door de zandduinen) maken, genieten van een lunch buffet en aan het eind van de dag de mogelijkheid hebben om een groep wilde dolfijnen te voeren (Yeah!!!!).

Deze groep dolfijnen komt al vanaf de jaren 90 naar het eiland en verschijnt elke avond om daar door de bezoekers gevoerd te worden. Dype en ik doen ook mee en we mogen een moeder en haar kindje voeren. Echt super leuk om te doen! (foto's volgen). Op de weg terug in de taxi, voel ik ineens iets tegen mn billen aan trillen. De vorige klant is zijn telefoon op de achterbank vergeten. Ik geef de telefoon aan de taxichauffeur die onze meter stop zet en de telefoon terug brengt. De eigenaar van de telefoon zegt ‘Here's fourty dollars, bring these guys home for free'. De taxichauffeur, die waarschijnlijk denkt dat we het niet gehoord hebben, laat ons uiteindelijk 20 dollar in plaats van 35 dollar betalen. De rest stopt ie in zijn zak....hmmmm.....hij gelooft duidelijk meer in een win-win situatie.... ik laat het maar aan zijn geweten over....We komen tegen 22 uur aan in de stad, en dan is van Australia day helemaal niets meer te merken...niet écht koninginnedag Down under dus....