Cairns: Final Ozzie Destination (1 t/m 6 februari)
Eerlijk gezegd had ik het de afgelopen dagen wel even gehad met Ozzie, met regenwoud, stranden, flipflops, blootvoets lopende mensen,etc etc......(omgaan met tegenslagen is niet een van mijn kwaliteiten ;-) In Cairns heb ik een openbaring, i'm a city girl! We zitten in een heerlijk appartement (inclusief vaatwasser !!!) dat naast het grootste winkelcentrum van Cairns staat.......het voelt als een warm bad..;-)..dit had ik nodig!!
2 februari 2010
Na een dagje niets doen (en wasjes draaien) gaan we naar Kuranda.Een prachtige treinreis heen, langs watervallen en schitterende bergtoppen. Kuranda zelf is een toeristische verkoopgelegenheid (waar we trouwens weer ons liedje horen! Derde keer tijdens deze vakantie!!). Daarna gaan we naar een wildlife park en rijden in een amfibie- voertuig door het regenwoud, zo de rivier in!! Daarna krijgen we van een aboriginals stam nog wat lessen in speerwerpen, didgeridoo spelen en boomerang gooien (Lesje: die komen niet vanzelf terug, it's all in the technique).
Tussendoor gaanwe voor de Cuddle-a-koala-photo, de foto is echt te grappig, onze koala kijkt echt zo verveeld! Die beesten zijn zo schattig, ze slapen trouwens 16 uur per dag ( ik voel verwantschap hahaha), maar de mannetjes stinken enorm.....ik ruik Sam the koala de hele dag nog!!!
Op de weg terug kunnen we met de kabelbaan, supervet uitzicht en......superhoog....maar Dype is een bikkel en we stappen toch samen in.......Het is prachtig, totdat we op het hoogste punt komen waar net een ‘stormpje' overwaait. Onze gondola, zwiept heen en weer en we zien de dood in de ogen ;-). Onze angst is niet overdreven,want daarna zetten ze de kabelbaan even stil. Ik heb tijdens het zwiepen de camera nog aan staan, dus we hebben in ieder geval één gedenkwaardige homevideo!
3 februari 2010
Vandaaggaan we naar Port Duglas en Cape Tribulation. Port Douglas is een chique relaxte badplaats. Cape Tribulation staat op de werelderfgoedlijst, omdat het regenwoud in de zee eindigt, schijnt uniek te zijn. Degene die Cape Tribulation zijn naam gaf (volgens mij Capitain Cook) was niet in een opperbest humeur, want hij noemde twee bergen in de buurt Mount Misery en Mount Sorrow...(ik voel verwantschap ;-). Tijdens deze trip krijgen we eindelijk de kans de Aussie friends (die hier ook zijn) eens goed op de foto te zetten. Officieel zijn het dus geen vleermuizen, maar Flying Foxes. Ze vliegen niet op sonar, maar op zicht en geheugen (-?!- net zo onbetrouwbaar wat mij betreft) en dragen ook iets rabies-achtigs met zich mee.( Ik weet genoeg!).
Op het strand van Cape Tribulation leeft een beestje Sand Blower (of Bubbler???)genaamd...het graaft het een gat met z'n mond en spuugt de balletjes zand omhoog. Totaal willekeurig, maar er verschijnen dus hele mooie patronen op het strand......De zee mogen we trouwens niet in, want een van Australische pijnlijkste en meest dodelijke wezens verblijven deze periode aan de kust....de box jellyfish
Later gaan we met een boot langs de Daintree river op zoek naar krokodillen! De grote zijn in deze tijd van het jaar niet hier en we zien dus wat kleinere van 1 tot 3 jaar. Onze gids verteld dat ze op deze leeftijd veel natuurlijke vijanden hebben en dus heel stil blijven liggen in de hoop dat niemand ze ziet.....Terwijl wij dus met z'n allen foto's van hen aan het maken zijn, denken de kleineCrocies, ik hoop dat ze me niet zien......niet bewegen, niet bewegen........
4 februari 2010
Vandaag zouden we eigenlijk worden opgehaald voor een snorkeling trip op de Great Barrier Reef, maar ze vergeten ons op te halen.......(wat hebben we toch met de geplande boottrips???). Dus een verplicht dagje rust en voorbereiden op Nieuw Zeeland!
5 februari 2010
Vandaag is het dan zo ver we gaan naar de Great Barrier Reef! Als we aan boord komen, loopt de Kapitein al naar ons toe ‘we apologise for yesterday!' We krijgen twee gratis drankjes en petjes met daarop het logo van de organisatie (cadeaus voor thuis zijn dus ook weer binnen ;-)) We varen naar een ponton in het water. Ik wil een introductieduik doen (heb in Nederland al geoefend), maar je moet je medische status opgeven en ze durven het (vanwege m'n oog) niet aan. Super balen, maar er is zoveel ‘bovennatuurlijke' tegenwerking geweest om ons op een boot te krijgen(eerst de twee keer the Whitsundays wat niet doorging, daarna werden we niet opgehaald in Cairns). Ik begin te geloven dat het wel ergens goed voor zal zijn en ga gewoon lekker snorkelen met Dype. Ze hebben ook een halve onderzeeer, waarmee je ook onder water kunt kijken, Het koraal is prachtig en de vissen ook. We zien geen schildpadden en vinden Nemo ook niet, maar het is prachtig....super indrukwekkend..........alleen het koraal al!!!
Daarna test ik nog even de Sunlover cruise-spuugzakjes (ben ontzettend ziek van de tocht met de onderzeeer). En ookhier zijn die van prima kwaliteit! We gaan terug....en kunnen terug kijken op niet alleen een fantastische dag, maar ook een fantastische vakantie in Ozzie!! Morgen maken we de oversteek naar Auckland (via Sydney) en kan ons avontuur in Nieuw Zeeland beginnen.
6 februari 2010
We gaan naar het vliegveld in een Prius, dis taxibedrijf rijdt alleen met Priusi (is daar al een meervoud voor hahaha). We worden weer in de watten gelegd door Quantas! Alleen moeten we in Sydney even rennen om de overstap te halen. We redden het gelukkig net en we're on or way for Auckland!!!
Heb je petjes cadeau gekregen!?! Misschien is dit het moment op papa eindelijk van zijn PLANET OF THE APES-pet af te krijgen ;-)
ik mis mijn petje wel hier.
Hi Ozzie kanjers!
Eindelijk ook een berichtje van mij! Vorige keer heb ik met veel plezier jullie reisverhalen gelezen en werd ik vervolgens van internet afgeknald toen ik mijn berichtje wou plaatsen ! Mmmm, outback - Nootdorp :)
Gelukkig, het fucntioneert allemaal weer en ik zit volop te genieten van al jullie verhalen! Wauw! Julllie nemen ons mee in alle emoties en belevenissen, van little pitty jealous (oooh wauw, ik wou dat ik dat ook kon zien!) tot en met 'ach gosss, gaan ze nu nou ooit nog een keer met een boot mee!':) Ha ha! Gelukkig is het jullie gelukt! Ik kan niet wachten tot ik de belevenissen van Nieuw-Zeeland kan lezen! Kiwi's here you come!
Parveen, Kluun is zeer succesvolle boeken gaan schrijven door zijn eigen ervaringen op papier te zetten. Ik zou zeggen, overweeg daar een voorbeeld aan te nemen, je schrijft geweldig! Echt!
En Dype, top dat je alle hoogtes opzoekt! Stoer man!
Geniet lekker daar met en van elkaar !!! Hier gaat alles heerlijk. Kiana gaat steeds meer verstaanbaar kletsen (tappeh tappeh tappeh = stappen :) ), loopt los als ze wil (er gebeurt natuurlijk niets op commando :) ) en heeft ook ontdekt dat stout zijn ook super grappig is :) Mmmmm, het opvoeden is begonnen, en oh wat lastig met zo'n schattig lief smiley gezichtje die me verliefd aankijkt NET op het punt dat ik mijn strengere attitude met veel moeite aan probeer te nemen :) Ha ha! Frans zegt letterlijk 'ik heb het natuurlijk gezag van een paasei!' hi hi !!! Wat een reflectie :) !
Werk lekker druk. We hebben net een vakantie geboekt in mei naar Mallorca. Je weet wel 'buggy-island' ha ha!
Geniet nog heerlijk van jullie fantastische reis en tot gauw!
Heel veel liefs & knuffels,
ook van Frans & Kiana,
xxxx Do
Heerlijk gelezen weer; Kluun is een topper en jij hoort in zijn genre thuis; jij leest heerlijk weg en schrijft fantastisch...
Told you before;...i like this book!
Ik kijk nu al uit naar de volgende verhalen.
Enjoy and Have Fun,....stoere avonturiers!
Dikke kus van Gita, Etienne&Tristan
Hi,Ladlee en Deepak,het doet me allemaal heel goed te mogen lezenhoe jullie genieten van alles en ook af en toe jullie stem te horen.Ik kijk uit naar het volgend stukje van jullie reisverslag. Ik moet van Don kusjes en warme brasas sturen voor khala en khaloe. Mama.
Hai bootmissers,
Helaas dat jullie pech hebben met die tripjes maar je weet idd nooit waar dat voor goed is. Je weet hoe bijgelovig ik kan zijn dus stap vooral over op plannetjes b. Ondanks alles maken jullie genoeg mee om over te schrijven (en geloof me je kan er wat van Pur). In mijn beleving zijn jullie nu wel erg ver van huis en beleven jullie dingen die altijd bij zullen blijven.
Hier alles zn gangetje, wederom slecht weerbericht maar je zal vast al gehoord hebben dat we gewoon niet afkomen van die verdomde sneeuw! Ja, kwaaier kan je me deze dagen niet maken als ik 's ochtends merk dat er weer een laag ligt. Maar goed wie stel ik verantwoordelijk en op wie reageer ik me af? Ja, je raadt het al, Sur is de zondebok!
Weet nie of je mijn sms goed hebt ontvangen maar daarin bedank ik voor Ammies kaartje die ik echt precies op zn feestje ontving. Knap getimed (of puur toeval kan ook..). Anyway dat feestje heeft me behoorlijk afgemat want ik ben er een hele week mee bezig geweest. Volgende week lekker vakantie, geen vergelijking met die van jullie natuurlijk..maar wel bedoeld om bij te komen.
Aankomende zondag een incomplete nichtenmiddag met lunch..we houden je natuurlijk van dringende zaken op de hoogte!
Geniet ze verder en voorzichtig daar!!
xx Zoor
Hai Hai,
Wat een verhalen zeg. Heel stoer wat jullie daar meemaken. Ik kan me voorstellen dat jullie dit iedereen zouden aanraden.
Parveen je verhalen zijn heel vermakelijk en leuk om te lezen. Zoals je ziet is iedereen het ermee eens: een nieuwe schrijfster is geboren?!
(ome) Dype Je was altijd al m'n held maar nu nog meer!
Wij zijn nu een twee weekjes terug van ons eigen avontuur in Brasilie, erg de moeite waard. Jullie zullen ook wel tijden hebben dat je aan je huis en alles denkt. Maar geloof me zodra je weer de bekende terugweg naar huis rijd dan ben je het algauw weer zat dit koude kikkerlandje dat trouwens wel erg schoon is in vergelijking met Zuid Amerika althans.
Geniet van alles daar en neem een beetje zon mee terug! Groetjes Sandra en Richard